Ik woon nu zelf inmiddels al weer jaren in Houten. Met bijna 15 jaar ervaring als woningmakelaar en mijn uitgebreide netwerk in het Houtense, wat toch echt een dorp is, kan ik voor zowel mensen met koop- als verkoopplannen net dat verschil maken. De Houtense woningmarkt is dynamisch en die heb je nooit zo goed in de vingers als wanneer je er zelf woont. Bovendien ben je voor kopers en verkopers de beste ervaringsdeskundige. Je kent de straten, de buurtjes en de mensen. Maar ook als je naar Houten wilt verkassen of juist de regio in wilt ben je hier aan het juiste adres: Hart voor de stad(of dorp) en oog voor de wereld, zeg ik altijd maar. Het is goed wonen in Houten. Met zelf 2 jonge kinderen weet ik inmiddels wel dat je ze niet beter kunt bieden, zonder dat je voor je zelf concessies hoeft te doen: wil je even downtown, dan is Utrecht nabij.

Alhoewel de eerste sporen van bewoning van deze omgeving teruggaan tot 2200 v.Chr. (de naam Houten is afgeleid van "Haltna", dat mogelijk "woonplaats in het bos" of "open plek in het bos" betekent) is Houten nu toch vooral een jonge gemeente. Het noordelijke gedeelte is ontstaan in de jaren ’70 en ’80 en het zuidelijke gedeelte kreeg zelfs pas in de laatste decennia vorm. Houten kenmerkt zich door de ruime opzet, het vele groen, de laagbouw en de parken en geregeld duikt er ineens een historisch gebouw op: een oud woonhuis, een boerderij, een kasteeltoren met als ultiem voorbeeld natuurlijk het prachtige kasteel Heemstede. De gemeente Houten omvat verder de fraaie, landelijke dorpen Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ’t Waal.

Aan faciliteiten en voorzieningen bovendien geen gebrek: twee grote winkelcentra, scholen, sportverenigingen, twee treinstations en diverse uitvalswegen: alles is onder handbereik. Wandelend of fietsend bereik je zo de mooiste locaties: de bossen bij Zeist, het rivierenlandschap rondom Houten, bruggen en boten bij het Amsterdam-Rijnkanaal, de uitgestrekte weilanden en boerderijen.

Wel oud en heel gezellig is het ‘Oude Dorp’, zoals de naam al zegt de oude karakteristieke dorpskern van Houten, compleet met een fraai plein met restaurantjes, winkeltjes, oude kerk en waterpomp.

Voor gezinnen met kinderen is Houten de perfecte woonplaats: meer veiligheid, speelruimte, groen en fietsmogelijkheden kun je ze niet bieden.

Ik heb hier mijn draai wel gevonden, sterker nog: ik kan iedereen Houten aanraden. Mocht je dus vragen hebben over wonen in Houten, neem dan gerust even contact met mij op. Of je nu een woning wilt kopen, verkopen of verhuren in Houten of zo maar even advies wilt, ik ben je graag van dienst.

Contact & Adresgegevens

Social media