Geld beleggen in vastgoed is winstgevend en zeker. De waarde van de objecten en percelen laat veel minder uitschieters zien dan bijvoorbeeld de gehypte cryptomunten, die tot wel twintig procent kunnen stijgen of dalen in één enkele dag. De waarde van vastgoed stijgt eigenlijk constant, zeker als we het over een langere periode bekijken. Het is dus een veilige manier om je geld te beleggen.

Hoe stap ik in?

Om te beginnen met geld te beleggen in vastgoed, koop je een pand of een stuk land. Daarna beslis je wat je met je aankoop wilt doen. De bedoeling is uiteraard dat je investering uiteindelijk geld oplevert. In de meeste gevallen zal je daarvoor nog een investering moeten doen, maar dit kan vaak met geleend geld. Een vastgoedinvestering met geleend geld kan je zelfs nog meer opleveren dan een investering met uitsluitend eigen geld.

Zorg voor een goede accountant c.q. financieel adviseur

Moet je je activiteiten onderbrengen in een BV en welke onkosten kan je aftrekken? In welke box vallen je inkomsten eigenlijk?

Meteen bij het begin moet je je administratie goed op orde hebben. Alleen zo kan je zien hoeveel en hoe snel je investering rendement oplevert. De enige die dit inzichtelijk kan maken is een goede accountant of financieel adviseur. Hij of zij kan je ook adviseren omtrent onder meer leningen en onkosten. Deze hulp is echt onmisbaar. Verzeker je ervan dat je adviseur betrouwbaar is en vraag regelmatig of hij of zij je dingen op een simpele manier uit kan leggen. Zo blijf je op de hoogte, want je moet te allen tijde voorkomen dat je onwetend bent over je financiële positie als je geld belegt in vastgoed.

Zoek contact met een goede makelaar

Geef meteen bij de makelaar aan dat je niet zomaar een pand wilt kopen, maar dat je geld wilt beleggen in vastgoed. Niet alle panden zijn namelijk voor beleggingsdoeleinden geschikt. Dit heeft veelal te maken met plaatselijke regelgeving; in sommige Randstedelijke gebieden is er bijvoorbeeld een verbod op de verhuur via AirBnB of is er zelfs sprake van een woonplicht bij de aankoop van nieuwbouwwoningen.

Geld beleggen in vastgoed met een allround dienstverlener

Een aantal grotere makelaarskantoren biedt het hele scala aan diensten aan:

  • Advies bij de aankoop, verkoop en verhuur
  • Een ruime portefeuille met geschikte panden en locaties
  • Financieel advies over onder meer vermogen, lenen en het hefboomprincipe
  • Wettelijk erkende vastgoedtaxaties
  • Juridisch advies
  • Advies en organisatie betreffende project- en objectontwikkeling
  • Vastgoedbeheer van woon- en bedrijfspanden

Domvast voor Utrecht en omgeving

Bij Domvast vind je makelaars, taxateurs en andere specialisten die bovenstaande diensten allemaal in hun dienstenpakket hebben. Stuur hiervoor een mailtje naar info@domvast.nl of bel naar 030-2230231 om met een medewerker te spreken en direct een afspraak in te plannen.

Beleggen in huizen