Als je je huis wilt verkopen, moet je denken als een koper en juist niet als een verkoper. Je wilt immers dat een van de gegadigden jouw huis koopt voor de allerbeste prijs. Lees daarom hier de beste verkooptips om ervoor te zorgen dat mensen jóuw huis willen kopen!

APPELTAART?

Creëer een warm welkom bij de bezichtiging met de geur van een vers gebakken appeltaart. Deze tip heb je waarschijnlijk al vele malen gehoord en gelezen. Het helpt, dat valt niet te ontkennen. Maar er is al een lang proces aan voorafgegaan voordat deze potentiële kopers bij jou binnen staan. Probeer deze mensen er zo vroeg mogelijk in dit proces van te overtuigen dat jouw huis het ware voor hen is.

JE HUIS IN DE ETALAGE ZETTEN

In het gunstigste geval hoef je je huis niet eens in de etalage te zetten. Zoek hiervoor een makelaar zoals Domvast Makelaars met een groot klantenbestand en groot kans dat je huis is verkocht nog voordat het op Funda staat. De makelaar zorgt voor professionele foto's van je huis en zet je je huis natuurlijk niet alleen op Funda, maar ook op andere vastgoedwebsites en Social Media. 

OPGERUIMD STAAT NETJES

Natuurlijk is het belangrijk dat de woning opgeruimd is voor de bezichtigingen. Gooi spullen weg, berg persoonlijke spullen op en kijk vanuit het oog van een koper welke spullen er niet perse hoeven te staan. Als er een bezichtiging staat ingepland zorg je natuurlijk ook dat er geen rommel ergens in een hoek ligt. Of dat je een wasmand met kleding in de slaapkamer hebt staan. Een net huis geeft rust en zorgt voor meer ruimte en minder afleiding van de potentiële kopers die langs komen.

NEUTRAAL EN GEZELLIG

Een persoonlijke touch mag, maar zorg wel dat de woning bij de bezichtiging  neutraal is. Niet te veel kleuren, niet te veel planten en tentoonstel niet teveel hobby’s. De meeste mensen houden van strak en neutraal maar ook van een gezellige sfeer. De verkoopmakelaar van Domvast adviseert je graag over de do’s en dont’s bij de bezichtigingen.

DE BEZICHTIGING

Ja, de warme appeltaart werkt echt. Maar waarom eigenlijk? Ons reukorgaan is ons enige zintuigelijke orgaan dat rechtstreeks verbonden is met onze kleine hersenen – het limbische systeem. Hier worden al onze onderbewuste impulsen opgeslagen en getriggerd. Hierdoor komt het dat een bepaalde geur ons tientallen jaren terug kan voeren om een levendige herinnering naar boven te brengen. De geur van een warme appeltaart zal bij de meeste mensen huiselijkheid en geborgenheid oproepen, waardoor jouw huis meteen als hún huis aanvoelt. 

VERTEL EEN GOED VERHAAL

Wat ga je vertellen als je gevraagd wordt naar de reden dat je wilt verkopen? Ga je vertellen dat je gek wordt van de asociale buren of dat je wakker ligt van het nachtelijke vliegverkeer? Natuurlijk niet! Met zo'n verhaal is je huis meteen een stuk minder waard. 

Het juiste verhaal is geloofwaardig en wekt sympathie op. Goede redenen om te verkopen zijn:

  • Samen gaan wonen met een geliefde elders in het land
  • Een scheiding waardoor het huis te duur wordt en je er helaas afscheid van moet nemen
  • Gezinsuitbreiding waardoor het huis te klein wordt

De meeste mensen kopen een huis puur op gevoel, hoe zeer ze dat ook zullen ontkennen. Daarom is het zo belangrijk om dit gevoel te bespelen en hun verlangen aan te wakkeren: Ze hebben medelijden met jou omdat jij wegens geldgebrek moet verhuizen, maar tegelijkertijd prijzen ze zichzelf gelukkig omdat zij hier wél kunnen wonen – als ze tenminste een goed bod doen.

VRAAGPRIJS EN VERKOOPPRIJS

Er is soms wel 10% verschil tussen vraag- en verkoopprijs van een huis. Als een potentiële koper een bod uitbrengt staat jouw Domvast makelaar je zorgvuldig bij tijdens de onderhandelingen en de communicatie met de potentiële koper. Hierbij nemen wij geen onnodige risico’s, maar gaan bij de onderhandelingen wel voor een maximaal resultaat.